HVAD ER MALTFABRIKKEN?

I hjertet af Ebeltoft troner en gammel rødkalket maltfabrik med kamtakker, skorstene og sjæl. I en årrække har det ikoniske fabriksanlæg været lukket ned efter maltkøllerne blev slukkede i 1998, men en gruppe lokale, visionære ildsjæle reddede bygningerne fra nedrivning med visionen om at skabe et dynamisk center for kreativt erhverv og kultur. 

Denne drøm går nu i opfyldelse.
I et samarbejde mellem Syddjurs Kommune og Fonden Den Ny Maltfabrik, forvandles Maltfabrikken til byens nye mødested – et stykke levende kulturarv, hvis indhold kredser om det gode liv. Fabrikken bliver en platform for kultur, kunst, gastronomi, kreative erhverv, iværksætteri og borgerservice. Et sted, der vil summe af liv og oplevelser året rundt. For børnefamilier, unge, voksne og ældre. For de mange turister om sommeren, og i endnu højere grad for livskvaliteten og energien i det lokale.

Mens vi venter på, at arkitekterne og bygherren fornyer og udvikler fabrikken, er folkene bag Maltfabrikken allerede i gang med at skabe det liv, som er tænkt ind i fremtidens færdige projekt.  Undervejs afholder vi koncerter, street food festivaler, markeder og meget mere.

Vi glæder os til at åbne dørene for dig i 2019-2020. Det sker, efterhånden som rummene indenfor bliver klar, så vi kan byde indenfor til kulturelle, skæve, musikalske, duftende events i din, min og vores maltfabrik. 

 
Skriv en tekst her
 
Skriv en tekst her

HVAD SKAL DER VÆRE I FREMTIDENS MALTFABRIK?

Klik dig frem nedenfor og læs mere om de mange funktioner og projekter, du vil kunne opleve fremtidens maltfabrik:
 


 

FAKTA OM MALTFABRIKKEN

  • Bygget: 1861
  • Lukket: 1998
  • Formål: Skabe rammer om nyt kulturmiljø i Ebeltoft
  • Budget: 150 mio. kr. 
  • Finansiering: Fonde, Syddjurs Kommune, gaver fra lokale personer/virksomheder og folkeaktier
  • Tidsramme: Forventes færdigt medio 2019
  • Bygningsareal: ca. 4.400 m2, hvoraf Syddjurs Kommunes andel forventes at udgøre ca. 1.000 m2, i form af en ny bygning til brug for Syddjurs Bibliotek og Museum Østjylland.
  • Udeareal: 17.644 m2 

ARKITEKTKONKURRENCE

ARKITEKTKONKURRENCEN

I december 2016 udskrev bygherren, som består af partnerskabet mellem Fonden Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune, den arkitektkonkurrence, som skal skabe rammerne for alle visionerne om et levende kulturmiljø. Og hele 29 interesserede teams fra både ind- og udland anmodede om deltagelse i den kommende projektkonkurrence, der skal realisere de mange visioner. De seks mest kvalificerede teams blev udvalgt, og det var specialister indenfor både arkitektur, restaurering, byplanlægning og kultur. 

Praksis Arkitekter blev den endelige vinder af konkurrencen, som blev afgjort i oktober 2016. Sammen med landskabsarkitekten Kirstine Jensens Tegnestye skal Praksis tegne arkitekturen for Ebeltofts fremtidige Maltfabrik og løfte den komplekse opgave i transformationen af den stolte industribygning og det omkringliggende byrum.

HISTORIEN OM LUNDBERGS MALTFABRIK

Historien om Lundbergs Maltfabrik fra 1861 er en fortælling om hårdt og slidsomt arbejde, opfindsomme og dygtige ledere og ikke mindst om et ikonisk bygningsværk i Ebeltoft. Et forretningseventyr, der varede i over 140 år med flere generationer af den lundberg'ske familie, med op- og nedture, konflikter og konkurs, men også om produktionsfremgang og ikke mindst om en ikonisk bygning i Ebeltofts bybillede. 

I slutningen af 1990’erne satte stigende afgifter i kombination med et kraftigt formindsket marked dog en stopper for den fortsatte produktion af malt i Ebeltoft. Maltfabrikkens forretningseventyr var ovre - men en ny kulturrejse mod realiseringen af Den ny Maltbrik kunne begynde.