HVORNÅR SKER DER NOGET?

maltfabrikken street food mad

BYGGEPLADS-SOMMERFEST

 

 

HELE SOMMEREN ER DU INVITERET...

 

15. JULI  - 10. AUGUST // MANDAG TIL LØRDAG KL. 11 - 19
 

Mens vi venter på at Maltfabrikkens bygninger bliver klar til alt det nye, de snart kommer til at rumme, indretter vi en vaskeægte byggeplads-oase i Maltgården og fester for det gode liv, sommeren, kærligheden og hinanden.

Vi holder sommerferie med DJ og livebands i et fedt mix af world, reggae, mexicana, folk og electronica. Og med snobrød og sæbebobler, gademad og kildevand, malt, mokka og meget mere.

 

Alle dage mandage- lørdage i Maltgården:

  • Maltbaren sælger øl og sodavand fra Ebeltoft gårdbryggeri og vin fra lidt fjernere egne
- samt malt-aktier og et lille udvalg af malt-souvenirs til de hurtige
  • Ebeltoft Coffee sælger Kaffe, smoothies og cookies
  • Øer is sælger økologisk is
  • SMAG sælger Gourmet-toasts fra Det Grænseløse Køkken
  • DJ Morild vender plader
  • Sæbeboblebaren er åben
  • Bål og snobrød
  • Sommerpostkort
  • Camera Obskura
  • Pop-up events* og overraskelser**

* Annonceres på Facebook
**Ret til spontane indfald forbeholdes

 

HUSK VI FYRER EXTRA OP UNDER :


- KÆRLIGHEDSFESTIVALEN D.23-26/7 -LÆS MERE KLIK HER
- STREET FOOD FESTIVALEN D.8-9/8- LÆS MERE KLIK HER


 

HVORNÅR SKETE DER NOGET?

maltfabrikken street food mad

STREET FOOD FESTIVAL

EAT THE WORLD


D. 1. september kl. 10-22
Det gamle posthus, S.A. Jensens Vej 1, 8400 Ebeltoft

Street food-entusiaster kan godt begynde at glæde sig til september allerede nu. For den 1. september 2018 gentager vi den fantastisk festival for alskens gademad. Det er gratis adgang til festivalområdet for sultne og glade sjæle. De lækre retter købes hos de forskellige køkkener.

EAT THE WORLD udspiller sig overfor Djurslands markante Maltfabrik med deltagelse af mange forskellige madboder. Der bliver mulighed for at smage på et hav af forskellige lande og regioner - lokale specialiteter fra hele verden. Men det er ikke kun maden, du kan mætte dig med. Ud over de mange boder, der vil kæle for dine smagsløg under festivalen, vil der også være livemusik, ligesom der også er planer om små pop-up events med gademusikanter og skæve indslag. Idéen er at skabe en totaloplevelser for flere sanser end blot smagssansen.
Det er tanken, at EAT THE WORLD skal være en tilbagevendende begivenhed, der med lokal forankring på sigt bliver et kendt fænomen på linje med de store danske fødevare events. Det er også derfor at Maltfabrikken er valgt som lokation, da de visioner der ligger til grund for fyrtårnsprojektet i den gamle fabrik, matcher godt med festivalens ambitioner. 

EAT THE WORLD arrangeres af Maltfabrikken i samarbejde med Ebeltoft Outdoor. 

 

maltfabrikken poul krebs nymalt kultur festival koncert posthuset ebeltoft

FÆLLESSPISNING

DET GRÆNSELØSE KØKKEN PÅ POSTHUSET


Hver torsdag i uge 27-32 kl. 18.00

Det Grænseløse Køkken lever videre! 

Og denne sommer kan du igen sætte dig ved langbordene og dele dit måltid med dine venner, naboer og Ebeltofts turister. Det foregår hver torsdag i uge 27-32 i Maltfabrikkens midlertidige lokaler og gårdrum på det gamle posthus i Ebeltoft.
Fællesspisningen starter kl. 18.00, hvor vi sætter os til bords ved langborde og deler fade med sommermad - og elsket er den der sætter sig. 

Sted: S.A. Jensens Vej 1, Ebeltoft.
Billetter kan købes her:

www.place2book.com


(Fotocredits til Lil Lacy)
maltfabrikken poul krebs nymalt kultur festival koncert posthuset ebeltoft

KÆRLIGHEDSFESTIVAL

OPLEV POUL KREBS, SIGNE SVENDSEN OG MEGET MERE PÅ POSTHUSET!


Fredag d. 15. juni 2018 - kl. 16-23 


Selvom Maltfabrikken er gemt godt væk under byggestilladser og lukket under den store forvandlingsproces, banker byens røde hjerte stadig stærkt. For Maltfabrikken handler om kærlighed - om at give og dele  - og om at skabe fremtidens Ebeltoft. Så igen i år vil vi fejre Maltfabrikken med en kærlighedsfestival i hjerternes tegn.


Mens vi bygger og venter spændt på åbningen i 2019, er vi flyttet ind i det gamle posthus ved vandet. Her vil gårdrummet fyldes op af mangfoldighed, musik, aktiviteter, underholdning og overraskelser fredag d. 15/6. Det Grænseløse Køkken sørger for det gode fællesmåltid ved langbordene, baren serverer kolde fadøl fra Ebeltoft Gårdbryg, og luften bliver fyldt med varme og kærlighed.

Til koncerterne med bl.a. Poul Krebs og Signe Svendsen kan man betale lige det, man har lyst til og mulighed for – et smil, et par kroner eller det halve kongerige. Vi kalder det for 'valgfri' entré, så alle kan være med til at fejre din, min og vores Maltfabrik. 

 

TID: Fredag d. 15/6 kl. 16-23
STED: Gårdrummet ved det gamle posthus - S.A. Jensens Vej 1 - Ebeltoft 

 
maltfabrikken nymalt ny malt spadestik praksis syddjurs kommune

1. SPADESTIK

OG DU SKAL MED!

Fredag d. 9. februar 2018 - kl. 15-17 på Maltfabrikken

På vegne af Fonden Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune er det en fornøjelse at kunne invitere dig med ledsager til 1. spadestik for Den ny Maltfabrik. Vi er i gang, og den søde lyd af gravemaskiner lyder allerede i baggrunden.
 
Kl. 15 – 16: 1. Spadestik med historisk korn-skovl tilvejebragt af Museum Østjylland. Korte taler og maltsnak i vintersolen.
Kl. 16 – 17: Underholning i Maltgården og forfriskninger til alle.
 
Fonden Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune håber at se mange interesserede borgere, ildsjæle, aktører og bidragsydere.  
 
Tilmelding på spadestik@nymalt.dk senest 1. februar 2018.
maltfabrikken nymalt ny malt rampen blue ocean unge syddjurs ebeltoft

KUNSTFERNISERING

STRATEGIES OF UNDOING

Fredag d. 22. september 2017 - kl. 17-19 i Villa Lundberg

Kunstneren Nada Prlja og arkitekten Daniel Serafimovski vil præsentere det projekt, som de gennem to uger har arbejdet på i deres residency på Maltfabrikken. Ferniseringen er gratis og åben for alle. Der vil blive budt på vin og man vil have mulighed for at opleve parret fortælle om udvalgte værker fra deres kunstneriske og akitektoniske virke.

Kunstnerduon har boet på Maltfabrikken og arbejdet med de materialer, rum og historier, som stedet giver. Nada Prlja er fra Makedonien og arbejder med installationer, performance og stedsspecifik kunst. Daniel Serafimovski er født og opvokset i Danmark og er lektor på London Metropolitan University i arkitekturhistorie og teori. 

maltfabrikken nymalt ny malt rampen blue ocean unge syddjurs ebeltoft

BLUE OCEAN FESTIVAL

MUSIK-EVENT MED DE UNGE 

Lørdag d. 16. september 2017 - hele dagen!

Ungemiljøet i Syddjurs har fået deres egen festival: Blue Ocean Music Festival. Det er tredje år, at festivalen slår dørene op til arealet foran Rampen og Maltfabrikken ned mod vandet. Glæd dig til festivalens store navne, fest og farver, konfetti og kærlighed - og alle, uanset alder, er inviteret til at feste med de unge til sensommervibes med udsigt til det store blå hav i Ebeltoft.

Festivalen skabes i et samarbejde mellem Syddjurs Ungdomsskole, Syddjurs Egnsteater, Værelze 313, Cafe Campus, Demo-rådet og de unge på Rampen.

 grænseløse køkken fællesspisning ebeltoft kultur fællesskab

WE LOVE NY MALT

KÆRLIGHEDSFESTIVAL I MALTGÅRDEN

 

D. 9/9-2017 kl. 14-23

Maltfabrikken handler om kærlighed! Om at give og dele  - og om at skabe fremtidens Ebeltoft. Derfor afholder vi igen i år vores festivalen i hjerternes tegn. Maltfabrikkens gård bliver fyldt op af mangfoldighed, musik og madoplevelser, aktiviteter og underholdning - og ikke mindst livsglæde og kærlighed.

Til koncerterne kan man betale lige det, man har lyst til og mulighed for – et smil, et par kroner eller det halve kongerige. Vi kalder det for 'valgfri' entré og håber på at rigtig mange finder vejen forbi Maltfabrikken, inden stilladset sættes op, og kranerne kommer til efteråret, hvor den store byggeproces starter.

Vi ses i byens nye mødested - Maltfabrikken 

Program:

Kl. 14.00: Kultursamtale 1.0
Kl. 15.00: Rundvisning i Maltfabrikken
Kl. 15.00: Kultursamtale 2.0
Kl. 16.00: Bandet Sommerhi går på scenen og spreder drømmende chill-waves i Maltgården
Kl. 17.00: Rundvisning i Maltfabrikken
Kl. 18.30: Fællesspisning i Det Grænseløse Køkken
Kl. 20.00: Kolonien fra Sverige med en skøn blanding af  folkemusik, pop og iørefaldende melodier.
 

maltfabrikken nymalt ny malt jørgen hansen brændingsskulptur

BRÆNDINGSSKULPTUR

ET KUNSTVÆRK AF ILD OG LER

Fredag 8. september - hele dagen

Keramikerkunstneren Jørgen Hansen iscenesætter et spektakulært og levende værk ved vandet foran Maltfabrikken. Processen består i, at ler bygges op på et fundament af sten. Når leret er tørret, pakkes skulpturen ind så der dannes et ovnkammer, hvori skulpturen brændes over 12 timer. Kom og følg med i den sanselige proces, hvor skulpturens tilblivelse minder en om tidens foranderlighed og livets skrøbelighed.  

Projektet bliver til med økonomisk støtte fra Billedkunstrådet og Syddjurs Kommune. 

maltfabrikken nymalt ny malt grænseløse køkken fællesspisning ebeltoft kultur fællesskab

FÆLLESSPISNINGER

DET GRÆNSELØSE KØKKEN 

Lad os igen i år 2017 mødes omkring det gode bord, spise sammen og være sammen! Det magiske væksthus i Maltgården ligger igen rum til fællesskab, kultur og veltilberedte fællesmåltider for alle. Over hele året vil der komme store og små arrangementer, fra musikalske indslag og oplæsninger til filmforevisninger og seminarer - og altid serveret sammen med et eventyrlige retter fra fabrikkens folkekøkken. 

Følg med på Det Grænseløse Køkken på facebook og hold dig opdateret om arrangementerne der. KLIK HER for at gå til facebook eller KLIK HER for at gå til hjemmesiden.

maltfabrikken oden til kloden kai oke kunst kunstinstallation nymalt malten

ODEN TIL KLODEN

KUNSTINSTALLATION PÅ FABRIKKEN

Kunstnerkollektivet Kai Oke udstiller på Maltlagerets 1. etage. I rummet bevæger man sig rundt mellem seks kvadratiske kasser, der lyser op i det mørke rum som dansende hvide figurer, mens musikkens lyde fra kasserne afspilles og akkompagnerer det visuelle billede. Det poetiske og drømmende univers behandler livets gang på jorden - og er en ode til vores klode.
Værket åbnes med en koncert.

Åbningstider:
· Åbning og koncert d. 18/7 kl. 16:00
· Kunstinstallation åben fra d. 18/7 - 22/8 tir - tors - lør kl. 10-20

For mere info KLIK HER

maltfabrikken nymalt ny malt fest partiet folkefest

STREET FOOD FESTIVAL

SMAG PÅ VERDEN

 

Lørdag d. 1/7 kl. 10-22

På Maltfabrikken mødes verden om det gode bord. Rejs til Itralien, Spanien, Frankrig, Japan eller måske blot Danmark på en gastronomisk verdensomsejling. Hver bod præsenterer et område, og du kan gå amok i lækre delikatesser. Vi glæder os til at kunne præsentere 20 spændende madboder, der hver især vil gøre alt for at lade dig komme på en skøn drømmerejse.

 

 

maltfabrikken statens kunstfond respiration lil lacy ulrik heltoft ann sophie von bülow kunst koncert installation

PNEUMATICKS

KONCERT OG KUNSTINSTALLATION

På Maltfabrikken kan du opleve PNEUMATICKS, et audiovisuelt værk formet over fænomenet respiration af komponister Lil Lacy og Signe Lykke og billedkunstner Ulrik Heltoft og Ann Sophie von Bülow. Kunstinstallationen vises i kælderen på Maltfabrikken i juli måned og indledes med to unikke koncerter torsdag d. 29/6. Musikken fremføres live af 6 musikere i den fugtige kælder, imens stedet endnu har dets rå og upolerede fundament.

Åbningstider:
· Koncert d. 29/6 kl. 16.30 og kl. 20.00 - 60 kr pr. billet
· Kunstinstallation åben i juli tir - tors - lør kl. 10-20 - fri entre

For billetter og mere info KLIK HER.

maltfabrikken nymalt ny malt grænseløse køkken fællesspisning ebeltoft kultur fællesskab

MAJFEST I MALTGÅRDEN

DAVS KLAUS BØRNE-EVENT 

 

Vi fejrer foråret i maltfabrikkens gårdrum med bål og dans om Majstang! Det fantastiske band Virelai spiller op til kædedans med middelaldermusik, og alle er velkomne – både livlige børn og forårskåde forældre. Nyd en dejlig dag med blomster, musik og pandekager.
D. 14/5 kl. 14 i Maltgården

maltfabrikken nymalt ny malt fest partiet folkefest

FORÅRETS FOLKEFEST

FOLKEKØKKEN, FEST OG REAGGE PÅ FABRIKKEN

 

I Maltfabrikkens gård spreder vi kærlighed og deler den med hinanden når et af Sveriges største og mest efterspurgte reggaebands PARTIET lægger byen ned. Orkesteret er kendte for deres energiske live-optrædener som igen og igen får 5/5 stjerner i anmeldelserne. Vi inviterer til folkekøkken og folkelig fælleskab i ‘vores fabrik’.

Den 5. maj kl. 18 – 23

 

maltfabrikken nymalt ny malt årbog 2016 ebeltoft kultur fællesskab

BOBLER OG ÅRBOG

Vi fejrer 2016 med en gave til dig!

Det blev nemlig et godt år for Maltfabrikken. Et fantastisk år faktisk! Det satte en stor milepæl for projektets vej fra drøm til virkelighed med arkitekternes visioner og visualiseringer. Og det vil vi gerne fejre med en nytårsgave til dig: Årbogen 2016 - om det, der skete - og om alt det, der skal komme med fabrikkens forvandling.

Bogen serveres med bobler og kærlighed fredag d. 3/2 kl.16-18 i Überwerke, Adelgade 60, Ebeltoft. I dette tidsrum får du bogen kvit og frit - derefter er prisen 50 kr. medmindre du har en ‘voucher’.

 
 
maltfabrikken nymalt ny malt arkitektkonkurrence big vandkunsten cobe praksis aart

KULTURBY PÅ HAVNEN

UDSTILLING AF ARKITEKTURVISIONER

 

30 studerende fra Arkitektur og Design i Aalborg udstiller på Maltlageret. I efterået kom de til Ebeltoft for at udforske de potentialer som især byens havnearealer rummer. Med afsæt i Visions- og Helhedsplanen har de prøvet at udvikle ideer til ’nålestiksprojekter’, som kunne sætte en ny udvikling i gang på havnen og forbinde havn og by på nye måder.

Se de 9 spændende projektideer udstillet i perioden:
Åbning v/ arkitekt Hans Kiib: tors d. 19/1 kl. 15-17
Åbent: fre d. 20 kl. 10-15 - før d. 21 kl. 10-14
Fri entre

 
maltfabrikken nymalt ny malt arkitektkonkurrence big vandkunsten cobe praksis aart

ARKITEKTURUDSTILLING

Kom og oplev de mange drømme, visioner og ideer på, hvordan Maltfabrikken kunne se ud - Og se vinderforslaget fra Praksis Arkitekter helt tæt på. 

Fredag d. 28/10 kl. 14-17 - Lørdag d. 29/10 kl. 10-13
Fredag d. 4/11 kl. 14-17 - Lørdag d. 5/11 kl. 10-13
Fredag d. 11/11 kl. 14-17- Lørdag d. 12/11 kl. 10-13
Alle lørdage i perioden er der rundvisninger i den gamle fabrik kl. 11.00

LÆS MERE HER

 

maltfabrikken nymalt ny malt græskarfest

GRÆSKAR FEST

LAV DIN GRÆSKARMAND PÅ MALTFABRIKKEN


Søndag d. 30. oktober 2016 kl. 13.00-18.30
 

Glæd dig til en skræmmende sjov halloween-event for hele familien på Maltfabrikken, hvor du kan lave din græskarmand, gå på skattejagt, spise græskarkage og meget mere. 
Der vil være gratis græskar til de første 50, og i vores væksthus - Det grænseløse Køkken - kan du skære dit græskar ud og lune dig med en skål varm græskarsuppe i efterårskulden.
Arrangementet er gratis.   
maltfabrikken nymalt ny malt arkitektkonkurrence

HVEM VINDER?

OFFENTLIGGØRELSE AF ARKITEKTKONKURRENCEN


Mandag d. 24. oktober 2016 kl. 14.00-15.30
 

Hvem vinder arkitektkonkurrencen? Og hvordan kommer fabrikken til at se ud? Vi fejrer offentliggørelsen med manér på Maltfabrikken, og vi byder hele byen til en festlig dag med bobler, taler og overraskelser. Kom og se billederne af vinderforslaget, hør arkitekternes visioner og og fejr fremtidens Maltfabrik med os. 
Se hvem der vandt! Klik HER!
DRs BIG BAND

DR BIG BANDET

KONCERT I MALTFABRIKKEN


Fredag d. 7. oktober 2016 kl. 20.00

DR Big Bandet anretter en sjælden omgang big band jazz, hvor omdrejningspunktet bliver fabelagtig big band musik, inspireret af blomster med fokus på DR Big Bandets egne solister, komponister og arrangører.

Der er folkekøkken i kl. 18:00 - pris 100 kr.
Entré 150 kr. Forsalg fra Turistkontoret, tlf. 8634 1400 eller online på her.

EAT THE WORLD

EAT THE WORLD

STREET FOOD FESTIVAL


D. 27. august 2016 kl. 10-22

På Maltfabrikken i Ebeltoft mødes verden om det gode bord. Rejs til Itralien, Spanien, Frankrig, Japan eller måske blot Danmark, på en gastronomisk verdensomsejling. Hver bod præsenterer et område og du kan gå amok i lækre delikatesser ... Vi glæder os til at kunne præsentere mellem 20 spændende madboder, der hver især vil gøre alt for at lade dig komme på en skøn drømmerejse.

Har du lyst til at have en bod med på EAT THE WORLD - STREET FOOD FESTIVAL, så kontakt os på info@nymalt.dk

EAT THE WORLD

WE LOVE NY MALT

KÆRLIGHEDSFESTIVAL 

D. 30. juni - 2. juli 2016

Maltfabrikken handler om at gi' - om at dele ud - om at skabe fremtidens Ebeltoft. Derfor afholder vi en festival der står i kærlighedens tegn. Over tre dage vil Maltfabrikkens gård være fyldt op af livsglæde, mangfoldighed og især kærligheden til den gode smag.
Og til koncerterne hver aften kl. 20:00 kan man betale lige det, man måtte have lyst til og mulighed for – et smil, et par kroner eller det halve kongerige. Vi kalder det for 'valgfri entré' og håber på at rigtig mange finder vejen forbi Maltfabrikken.

TORSDAG: kl. 14:00: MALT TALK: Snak om om midlertidig arkitektur som katalysator for social samvær - kl. 16:00: LUND & JAKOBSEN LOVEBOX - kl. 20:00: MELANIE DEKKER TRIO (CAN)

FREDAG kl. 16:00: MICHAEL HAMILTON - kl. 18:00: RAAHAUGES DRUMS & FOLEY - kl. 20:00: THE SEXICAN (DK)

LØRDAG kl. 16:00: ANDERS GANTRIIS - kl. 20:00: ANA EGGE & The Sentimentals (USA)

PROGRAM HVER DAG:
- Kærlighed og kultur for hele familien - Street Food & Molbordets marked med lokale fødevarer - Oplev Det Grænseløse Køkken - Guidede ture i Maltfabrikken hver dag kl. 12:00 og 16:00 ...- Folkekøkken og fællespisning hver dag kl. 18:00

MALTMARKED

MALTMARKED I EFTERÅRSFERIEN

OPLEV KUNSTHÅNDVÆRK, DESIGN OG LOKALE LÆKKERIER

 

Åbent alle dage i uge 42 kl. 11-17 - 2015

En gruppe lokale ildsjæle indenfor kultur og gastronomi er gået sammen for at åbne dørene for et nyt MaltMarked i efterårsferien. Kræfterne bag markedet gik allerede sammen, da regentparret besøgte Maltfabrikken den 1. september. De ville i fællesskab vise noget af bedste Djursland har at byde på indenfor mad og kunst, og derfor blev det gamle gårdrum på den royale dag forvandlet til et levende mekka af kulinariske oplevelser, håndværk og design.

Oplev de bedste kvalitetsvarer fra vores lokalområde med fokus på god mad og godt kunsthåndværk på det nye MaltMarked.  

 

EAT THE WORLD

VIVA LA FABRICA II

ROCKFESTIVAL

 

D. 11. oktober 2015

Fredag inden efterårsferien er der kulturnat i Danmark. Og denne aften pustes endnu en gang liv i de stolte røde fabriksbygninger, ved en støtte-festival for Den ny Maltfabrik: Titlen er ‘VIVA LA FABRICA II’. 'Kom og få en fed aften i de gamle fabriksbygninger -  og vis din støtte til Maltfabrikken. 

Festialen er version II da Viva La Fabrica gik i luften i 2013 som en støtte aktion til det daværende drømmeprojekt Den ny Maltfabrik. I dag skriver vi 2015 og der er ikke længere tvivl om Maltfabrikkens fremtid som kulturelt og kreativt centrum for et fremtidigt Ebeltoft.

BANDS:
17:30 – Anders Gantriis
18:15 – Jimmy James (USA)
19:00 – Eric Martin (USA)
20:15 – House af Secrets
21:30 – The World State

 
EAT THE WORLD

EN KONGELIG DAG

DRONNINGEN BESØGER MALTFABRIKKEN

 
D. 1. september 2015

Ebeltoft står på den anden ende, når hendes kongelige højhed Dronning Margrethe og prinsgemalen indtager byen. Der er lagt op til det helt store besøg og arrangørerne forventer en massiv tilstrømninger af mennesker fra Østjylland.
 
Et af hovedbesøgsstederne er Den ny Maltfabrik og Aarhus 2017-projektet, der hen over de kommende år skal forvandle det gamle industrimiljø til fremtidens kreative oase i Ebeltoft. 
 
Folkene bag Maltfabrik-projektet vil bruge den positive opmærksomhed omkring besøget til at skabe en folkefest, hvor publikum kan hilse på landets dronning og få en smag på hvad området har at tilbyde når det gælder kultur og gastronomi. Også lokal kunsthåndværk og design finder vej til Maltfabrikkens gård, og der vil fra kl. 11.00 til 13.00 være mulighed for at se, røre, dufte og smage på lokale produkter. På scenen vil bandet Havlyd spille koncert for de fremmødte.
 
Inde i Maltfabrikken får regentparret en fortælling om fabrikkens fortid og fremtid, og forhåbentlig en snak omkring hvad kultur kan bidrage med, når emner som lokal kulturarv, internationalt kulturliv, kreativ industri og oplevelser mødes. 
 
 
überwerte maltfabrikken ny malt nymalt kreative erhverv

WE LOVE NY MALT

KÆRLIGHEDSFESTIVAL

 
D. 1. – 3. juli 2015

Det kommer det til at syde og boble af aktivitet i gårdrummet ved den gamle maltfabrik i Ebeltoft, når Museum Østjylland, Syddjurs Bibliotek og Fonden Den ny Maltfabrik går i luften med kultureventen WE LOVE NY MALT, og giver en forsmag på, hvad der venter, når projektet står færdig i 2017.

Den markante røde maltfabrik i Ebeltoft fortæller en spændende historie – en historie, som nu blomstrer op igen til en ny og eventyrlig fremtid med projektet Den ny Maltfabrik. Her skal kultur, historie og kreativ nyskabelse gå hånd i hånd, og her kan alle mødes og sammen skabe nye relationer og nye oplevelser.

Projektet har tætte bånd til RETHINK Aarhus 2017 og er samtidigt et projekt af internationalt format, idet et samlet hjemsted for museum, bibliotek, kultur og erhverv er ganske unikt.

Under festivalen vil gårdrummet ved den gamle maltfabrik syde af markedsstemning og aktiviteter for hele familien. Der vil være noget for alle, hvad enten man er til fed musik, spændende historie, inspirerende litteratur, god mad eller leg, skæg og ballede.

 
NY MALT MALTFABRIKKEN überwerke kreative erhverv

GRAND OPENING

ÜBERWERKE - DET NYE KREATIVE MØDESTED

 

Fredag den 15. maj 2015 kl. 18.00 til 21.00

Fredag i Kr. Himmelfartsferien kl. 18.00 åbnes dørene for områdets nye mødested for de kreative erhverv. Rammerne er en tom butik i Adelgade 60, der ligger placeret ved portene til Maltfabrikken. Og placeringen er naturligvis ikke tilfældig, for vi kan næsten ikke vente med at starte ombygningen af byens gamle fine Maltfabrik, så hvorfor ikke øve os på det der kommer? Samtidig tiltrækkes at de kreative designere, arkitekter, grafikere, webfolk, forfattere og andre projektudviklere af de rustikke bygninger.

 
NY MALT MALTFABRIKKEN überwerke kreative erhverv

HJERTE + HJERNE

KONFERENCE

D. 26. februar 2015

Kan virksomheder drives på ren hjerte?  Kan virksomheder drives uden hjerne? 
41 lokale kreative virksomheder har deltaget i forløbet ‘Udviklingen af kreative erhverv i Syddjurs Kommune’. Vi deler erfaring og sætter disse i perspektiv via spændende bidrag fra personer, som hver dag arbejder med virksomheder der er drevet af passion. 

Vi er glade for det store fremmøde, der viser at det emne vi arbejder med (de kreative erhverv) er både aktuelt og i bevægelse for mange mennesker i Danmark lige nu.

REAL DANIA STEDER MED SJÆL MALTFABRIKKEN NYMALT NY MALT DEN NY MALTFABRIK

STEDER MED SJÆL

EN VANDREUDSTILLING


D. 1.-30. september 2014

Syddjurs Kommune sætter særligt fokus på vores lokale bygningskulturarv, og på Maltfabrikken kan man denne måned se den omrejsende udstilling "Steder med sjæl – hvor er kulturarven i din kommune?" Udstillingen vises i forbindelse med Realdania og Kulturstyrelsens fælles initiativ, Bygningskultur 2015, som har til formål at skabe ny viden, netværk og formidling samt opmærksomhed på bygningskulturarven.

KULTURMUR

EN ALTERNATIV FOTOUDSTILLING


D. 1.-31. august 2014

Kulturmur.dk er en visuel mur af billeder, som østjyder i alle aldre har taget af deres yndlingssteder. Med dette som udgangspunkt er kunstner Micha Karlslund blevet bedt om at skabe en udstilling.

”Vi bor i den udskældte og udhængte provins – Udkantsdanmark – men vi elsker tydeligvis vores sted. Vi sætter pris på vores landskabelige omgivelser og smukke natur – det er i hvert fald det, kulturmur.dk viser” forklarer Micha Karlslund.

STORBYLYD I EBELTOFT

KONCERT OG FOLKEKØKKEN

 

D. 13. juni 2014

Den ny Maltfabrik danner kulissen om en kulturevent der leder tankerne hen på dynamiske storbyer og pulserende festivals. Normalt spiller bandet med det lidt mærkelige navn ‘gOgUNgRABsOME’ på scener i Berlin, Hamburg eller Istanbul, men de kommer fra Danmark, og vil gerne afholde en anderledes koncert i byens gamle Maltfabrik.  Genren er et mix af gamle lydoptagelser, filmklip og samplede beats, der tilsammen danner smukke og hæsblæsende lydbilleder - kom med på en musikalsk rejse til Londons musikscener eller en af Prenz Lauerbergs hippe baggårdsfestivaler - i Ebeltoft.
 

VENNEFORENING

STIFTENDE GENERALFORSAMLING

 

D. 22. februar 2014 kl. 14.00

Det samlede projekt omkring Maltfabrikken i Ebeltoft er nu kommet så langt, at det er blevet tid til formelt at stifte støtteforeningen Maltfabrikkens Venner.Vi indkalder derfor til stiftende generalforsamling lørdag den 22. februar 2014 kl. 14.00 i Kulturministeriet – Ebeltoft Kulturhus, Nørre Allé 4, 8400 Ebeltoft.

Forhåndstegning og betaling af medlemskab sker ved indgangen.

Vi haber at se mange deltagere!

 

 

 

DR BIG BAND

FEAT. PATTI AUSTIN + BUTTERSCOTCH (USA)

 

D. 23. september kl. 20.00 2014

Det sker kun én gang i Ebeltoft! DK's største bigband møder amerikas jazz-diva nr. 1 og verdens bedste kvindelige human-beatboxer / America’s Got Talent-finalist, Butterscotch!
'Vi er bare så heldige ... Hvor ofte får man tilbudt to super solister og et bigband i denne klasse? Og koncerten henvender sig ikke kun til jazz-publikum, men også til unge der prøver kræfter med human-beat-box, og alle der elsker en god oplevelse' fortæller kulturhusleder Kristian Krog. 'Og det sker netop fordi radioens big band har søgt nye rå steder at optræde … De rejser med en 30 mand stor trup, så vi kan godt være stolte af deres besøg'.

Pris: 150 kr

 

 

3 X RØD

AMBITIØST KUNSTPROJEKT PÅ FABRIKKEN

 

D. 7. september 2014

Hvad har en 150 års industribygning på kanten af Ebeltoft med stor kunst at gøre? Svaret er enkel – farven rød. Og dog gemmer der sig meget mere bag den ambitiøse kunstudstilling der åbner lørdag den 7. september i Maltfabrikken i Ebeltoft. Værkerne rejser spørgsmål om klimadebatten, krig og ikke mindst om os mennesker og vores forhold til kunst. De anerkendte billedkunstnere Eva Koch, Gejl/Goodwin og Mete Gitz-Johansen præsenterede tidligere på året en meget rost udstilling på 'Den Frie'.
 

 

KREATIVE ERHVERV

WORKSHOP OM IVÆRKSÆTTERMILJØET


D. 30. september 2013

Workshop skal sætte fokus på potentialerne og undersøge mulighederne for et cluster af mindre start-ups på Djursland. Med baggrund i visionerne for Den ny Maltfabrik, tager der hul på en snak omkring det planlagte kreative væksthus. Projektet er en del af Europæisk Kulturhovedstad 2017, og er en af tre regionale satsninger under denne platform.
Vi skal bl.a. snakke om: Hvad skal der til for at vi kan bruge hinanden, samarbejde og udvikle nye tiltag sammen? Hvordan kan vi skabe opmærksomhed omkring det kreative cluster og udnytte det til vækst? 

FOLKEFEST

GRØNT LYS FOR MALTFABRIKKEN

 

D. 9. juli 2013 - kl. 19-23 

Med byrådets godkendelse ambitiøse investering i Den ny Maltfabrik er der givet grønt lys for igangsætningen af det store anlægsprojekt. Således kan borgerne i området se frem til en virkeliggørelse af de drømme der ligger i projektet. 

Og det skal fejres med en stor folkefest - alle er velkomne!

Siden 2010 har en gruppe af lokale erhvervsfolk og ildsjæle arbejdet på at omskabe den 150 år gamle røde maltfabrik i Ebeltoft til et center for erhverv og kultur. Fabrikken er en af Danmarks smukke og bevaringsværdige bygninger fra industrialiseringen, og den er fortsat et markant pejlemærke i byen. Det store bygningskompleks skal nu renoveres med respekt for det særlige rå æstetiske udtryk og forvandles til Djurslands kulturcentrum. 

For at fejre den glade nyhed, samt overtagelsen af fabrikken, har Den ny Maltfabrik inviteret til folkefest i fabrikkens gård. Her vil være mulighed for spontane taler, glædesudbrud, knus og kys, men ikke mindst opleve en Open-Air koncert med amerikanske King Solomon Hichs feat. Jeff Levine, der er spået en fremtid som den nye BB King. KING SOLOMON HICKS er usædvanligt musik talent spiller guitar og synger, medvirker i jazz, blues, klassisk, gospel, R&B, funk og klassisk rock.


LÆS SYDDJURS PRESSEMEDDELSE OM BYRÅDETS OPBAKNING TIL DEN NY MALTFABRIK - KLIK HER

JAZZFOODFESTIVAL

NY KULTURSATSNING I EBELTOFT

 

D. 9. juli 2013 - kl. 19-23

Ebeltoft har ved dette initiativ i fået sin egen afdeling af Århus International Jazzfestival. JazzFoodFestiv al præsenterer et flot program, med store nationale og internationale jazznavne. Udover at byde på musikoplevelser af høj kvalitet vil koncerterne være ledsaget af restaurant Smags mad, som er en stor oplevelse i sig selv med fokus på den personlige oplevelse og improvisationen. 

JazzFoodFestivalen byder på koncerter med både etablerede ensembler og til lejligheden sammensatte konstellationer.Fra børnejazzarrangement på torvet, til mainstream jazz, moderne jazz og blues. Fra lyriske duoer, til saxofonbattles til eksperimenterende nu-jazz, så der er noget både for de inkarnerede jazzelskere, og dem, der blot er nysgerrige på denne musikform.

For yderligere oplysninger se programmet på www.jazzfoodfestival.dk

VIVA LA FABRICA

ROCKFESTIVAL I MALTFABRIKKEN

 

D. 27. april 2013 - kl. 17-24

Med VIVA LA FABRIC støttefestival pustes endnu en gang liv i de stolte røde fabriksbygninger. Nærmest som en spansk tyrefægter kæmper projektgruppen bag Ny Malt sig frem mod realiseringen af projektet. Visionerne er store og det vil en række danske bands gerne bakke op om. Derfor skal VIVA LA FABRIC ses som en hyldes til det arbejde som der bliver gjort for Maltfabrikken og for Ebeltoft! Alle bands optræder gratis som støtte til projektet …

I pressen har man kunne læse at byrådet har sat en deadline for projektet til sommerferien, så VIVA LA FABRIC er et klap på skulderen til at komme det sidste stykke i mål.

Gæsterne der besøger Maltfabrikken denne lørdag vil opleve en række sprudlende rockbands, der spiller fra kl. 17.00 til midnat. Orkestrene varierer i udtryk, men brænder alle for deres musik, og glæder sig til at optræde for Ebeltoft. Navnene er: Servus, Duff Killigan & The Sopranos, House of Secret, The Silent Low, Bersærk, Dyilon og Jes Ref.

Ud over en gratis koncertoplevelse og masser af kærlighed, lokker Ny Malt med introduktion til folkekøkkenet. Tankerne går naturligt til Christiania og Ungdomshuset, og ja – lidt flippede har vi da lov at være ... Konceptet bag folkekøkkenet er fælleskab, hygge og god mad for 60 kr! Det er Jakob fra madhuset Smag, der har kokkereret dagen folkekøkken-ret.

 
 

UFFE PÅ MALTFABRIKKEN

NY KULTURAFTALE


D. 3. december 2012 - kl. 14

Vi finder den røde løber fremme og champagneglasene frem. Her skal Kulturring Østjylland nemlig indgå den nye kulturaftaler for 6 kommuner i det østjydske og kulturministeriet.Og for folkene bag Ny Malt er det en kærkommen lejlighed til at vise ministeren det projekt som omhandler bl.a. udviklingen af de kreative erhverv som er Uffe Elbæks egen baggrund. Grundlæggeren af kaospiloterne vil få en lille rundvisning med en beskrivelse af perspektiverne i projektet. Det bliver en herlig dag i Maltfabrikken!
 

 

JUL PÅ FABRIKKEN

MARKED MED KANT OG KVALITET


D. 24.-25. november 2012

Hvis du elsker jul, men er blevet træt af samlebånds‐tilbud, så skal du tage familien med til julemarkedet ”Handmade, Design & Mad”! Her kan du møde en række dygtige kunsthåndværkere, designere og madfolk, som sætter en ære i, at tingene er lavet ordenligt og med et moderne twist!

Maltfabrikken slår dørene op til et anderledes julemarked!  Den sidste weekend i november samles en række dygtige kunsthåndværkere, designere og madfolk på Maltfabrikken og står klar til at vise deres ting frem. Alle udstillerne er valgt, fordi de – først og fremmest – er dygtige, men også fordi de laver ting med et særligt ”twist”. Kunsthåndværkerne og designerne repræsenterer moderne designs, som også appellerer til lidt yngre mennesker. Fødevarenetværket Molbordet står får markedets kulinariske indslag, som både omfatter lækkerier, der kan spises og drikkes på stedet, men også lækkerier til at købe med hjem til julens fester.

 

SMAG MUSIK OG KUNST

EFTERÅRSEVENT PÅ MALTFABRIKKEN


D. 16.-18. OKTOBER 2012

I efterårsferien omdannes Maltfabrikken til et sandt mekka for mad og musik. En kunstudstilling danner kullissen, mens Smag skaber et fødevaremarked/spisested i lagerbygningen. 

Tirs. 16. okt. kl. 12: HYGGELYD: Børnejazz
Ons. 17. okt. kl. 20: TANGO NIGHT: Brødrene Cardozo. 
Tor. 18. okt. kl. 20.30: GORI/CHRISTOFFERSEN/BODILSEN (ITA/DK): Jazz i verdensklasse.

 

HOMELAND

KUNSTUDSTILLING PÅ FABRIKKEN


D. 14.-21. OKTOBER 2012

Rejsen fra bådbygger til billedkunstner kan 28-årige Adam Becher fortælle om ved ferniseringen på kunstudstillingen 'Homeland' søndag den 14. oktober kl. 12.00. 
Malerierne er i store formater, malet på jernplader, og Adam bruger spor fra rust, vind og vejr som virkemidler. Adam er fra Mols, så 'Homeland' er hans fortolkninger af sit hjemland. Åbningstale ved Søren Ryge Petersen.

KUNSTSPOR

ÅBNE VÆRKSTEDER OG UDSTILLING


D. 5.-7. OKTOBER 2012

I forbindelse med de åbne kunstnerværksteder for nysgerrige kunstelskere på Djursland i weekenden den 6. & 7. oktober, afholdes den store, samlede udstilling på Maltfabrikken. Der er fernisering med bobler og snacks fredag d. 5. oktober kl. 17.00 i selskab med kunstnerne, og jazzpianist Peter Just vil sørge for den musikalske kulisse.

SOMMERFESTIVAL

KONCERTER OG KUNST HELE FERIEN


D. 7.-27. JULI 2011

Berliner-baggårdsstemning, easy living og intime koncertoplevelser kommer til at stå i kø ved sommerens Malt-event i en kombination af åndelig kultur-føde og fysisk/gastronomisk næring. Og vi gør det, på baggrund af vores store kærlighed til stedet, og den måde de røde fabriksbygninger indbyder til at skabe liv, udtryk og oplevelser.

Og det er ikke småting man kan opleve i juli måned hvis man slår vejen forbi baggården til S.B. Lundbergs Maltfabrik. Koncerter med kunstnere som den legendariske jazzmusiker Warren Vaché fra USA, Jan Engervik, en børnejazz festival med Rosa fra Rouladegade og tre andre bands, og sågar den ebeltoftske afdeling af Aarhus International Jazzfestival.

 

Kunstudstilling

Flere kunsthåndværkere, designere og billedkunstnere har vist interesse for steder, og i bedste storby-stil vil små værksteder springe frem bag de grønne porte i Maltlageret. En af de deltagende kunstnere udtaler: 'Mit indtryk af visionen for Maltfabrikken er, at det netop er et sted hvor kultur og samfund kan smelte sammen. Der er rum for nye ideer og eksperimenter. ...'. Sådan beskriver billedkunstner Karina Jensen fra Trustrup den effekt rammerne omkring Maltfabrikken har på hende som udøvende kunstner, og du kan besøge hende i fabrikken.

 

RETHINK

STREET ART EVENT


D. 31. marts 2011 kl. 12.00

Ungdommen er modig, kreativ og kan vende tingene på hovedet. Kulturhovedstadsprojektet Aarhus 2017, Ny Malt og Syddjurs Kommune gentænker RETHINK. Tag praktisk tøj på, hvis du har mod på at male med spray-dåserne. Undervejs filmes processen og ender med en time-lab video.

SKAL DEN RIVES NED?

VI SIGER NEJ...


D. 10. september 2010

Skal Maltfabrikken rives ned? JA eller NEJ? Til dette kulturevent på blogvogn, med musik, lokal øl og masser af debat mødes politikere, kultur- og erhvervspersoner, og Ebeltofterne. Mek Pek spiller op til en folkefest, der gerne skal lodde stemningen i det store og afgørende spørgsmål. Vi opfordrer alle interesserede borgere til at komme og vise deres mening.

Læs mere om eventen og baggrunden her