Skriv en tekst her

HVAD ER MALTKLUMMEN?

Maltfabrikken praksis arkitekter nymalt maltfabrik ebeltoft arkitektur kreativ

Maltfabrikken lancerer ny klumme
Maltfabrikken i Ebeltoft fortæller en historie om en stolt købstad og et industrieventyr, der i disse år forvandles til en kulturrejse. I 2019 står et nyt, spændende og alsidigt kulturmiljø færdigt til borgere og besøgende i Ebeltoft. Derfor vil vi give de mennesker, der arbejder og samarbejder med Maltfabrikken, en mulighed for at fortælle om projektet. 


Følg med hver uge
”Maltfabrikkens klumme” bliver trykt hver uge i Ebeltoft Folketidende fra september 2016, og derigennem kan du læse mere om, hvem der er involveret i Den ny Maltfabrik, hvilke faciliteter stedet kommer til at rumme samt personlige og historiske fortællinger. Hver uge skifter klummen forfatter og du kan blandt andre møde iværksættere, arkitekter, borgere, lokale erhvervsdrivende, politikere og unge ildsjæle. Men fælles for dem alle er, at de har en personlig eller lokal relation til Maltfabrikken. 


2019
Fabrikken har i sit tidligere liv givet flere hundrede lokale borgere beskæftigelse, og nu bliver det igen et lokalt omdrejningspunkt. Når Maltfabrikken står færdig i 2019, kommer det til at rumme kulturhus, arbejds- og kontorfællesskaber, bibliotek, museum, arkiv, mikrobryggeri og –malteri, brewpub, offentlige værksteder, ungekulturmiljø, madværksted, musik/lyd rum, mad- og kaffehus, atelier, udstillinger og meget mere. 

Det fremtidige restaurerede fabriksanslæg samt de nye tilbygninger skal samle og engagere borgere samt besøgende og igen skabe fællesskab i de gamle købmandsgårde i Ebeltoft. Maltfabrikken bliver åbent for alle, om du vil bygge sæbekassebil med familien i de offentlige værksteder, låne bøger på biblioteket eller drikke specialøl på brewpubben. 


Tak til dig
Maltfabrikken er noget alle kan være stolte af. De røde, markante bygninger, der for bare få år siden var truet af nedrivning, er et kulturhistorisk ikon for kystlinjen i Ebeltoft. Takket være lokal opbakning, hårdt arbejde og viljestyrke går fabrikken nu en fremtid i møde som byens kulturhjerte, som vil gøre området til et endnu mere attraktiv sted at besøge, bo og leve i.