EN NY DØR ÅBNER SIG

Af Anders Byriel, adm. direktør for Kvadrat A/S og bestyrelsesformand for Fonden Den ny Maltfabrik

schmidt hammer lassen  maltfabrikken

Det har været en lang og til tider meget vanskelig vej, som vi (den store gruppe mennesker omkring Maltfabrikken) har været på. Fra starten, hvor det ringede fem minutter i tolv. Der var givet nedrivningstilladelse, og vi havde en offentlig debat med megafon på en ladvogn under truende regnvejrsskyer.

Tommy (Bøgehøj) sagde: ”Så vis os at I kan” ….. skabe et alternativ til nedrivning.

Så her er vi, 8 år efter og efter at rigtig mange gæve ildsjæle har lagt 10.000-vis af frivillige timer i projektet, som er blevet til Den Ny Maltfabrik.

Vi kan takke en række private bidragsydere i og omkring Ebeltoft … specielt én helt særlig og en række af landets bedste fonde for at vi næsten er i mål.

Det stærke partnerskab med Syddjurs Kommune og Byråd har været den anden del af den gode fremdrift.

Fonden Den Ny Maltfabrik har nu en stærk egenkapital og har sikret sig 80% af finansieringen af byggeriet ved hjælp af ovennævnte fondstilsagn.

Hvad vi alle kan se frem til sammen, er et smukt og æstetisk velfungerende kulturcenter, som vil knytte Ebeltofts gamle midtby sammen med kysten via en ny indfaldsrute.

I 2019 vil de nyopførte og istandsatte bygninger indeholde museum, bibliotek, ungemiljø i form af Rampen, et allerede igangsat iværksættermiljø, Gårdbryggeriet, offentlige værksteder og kulturhus. Det vil give Syddjurs og Ebeltoft en helt ny puls. Det vil gøre det endnu bedre at bo her året rundt, og det vil gøre det endnu mere spændende at besøge os på alle årstider.

FAKTA
· Anders Byriel
· Adm. Direktør for Kvadrat A/S
· Formand for Fonden Den ny Maltfabrik
· Bestyrelsesmedlem, Det Kongelige Danske Kunstakademi
· Bestyrelsesmedlem, Designrådet
· Næstformand, Fonden Aarhus 2017