KUNSTNERE PÅ LAVE-OM-PÅ-BYEN-OPHOLD

Af Frederik Hardvendel, direktør for Statens Værksteder for Kunst

schmidt hammer lassen  maltfabrikken

Jeg drømmer om en Maltfabrik der rummer muligheder hvor børn, unge og voksne kan udfolde og dele deres passion. Jeg drømmer om at kunne fornemme skaberlysten, fællesskabet og livsglæden summe på stedet hele året rundt. Jeg drømmer om et farverigt samlingssted med højt til loftet og faciliteter der kan rumme vidt forskellige menneskers udtryk – i mit tilfælde gælder det især øvelokale, lydstudie og en sal til dans og yoga.

Jeg drømmer om et voksende kreativt miljø der indgår som en naturlig del af et lokalsamfund. Det dagligt at kunne bruge Maltfabrikken til at udvikle arbejde og sparre med venner og kollegaer på tværs af fag, ville for mig rumme en kæmpe værdi, ligesom det også ville være inspirerende hvis Maltfabrikken inviterede nationale og internationale kunstnere til at udvikle deres arbejde her, fx i korte eller længere residencies.

Jeg drømmer om at kunne invitere til prøvevisninger af nye musikværker i Maltfabrikkens lokaler, og om selv at blive inviteret på smagsprøver af nye retter, til fotoudstillinger, dansevisninger, foredrag, workshops, bogudgivelser, børneteater og hvad der ellers kan opstå når mennesker med drømme mødes et sted hvor der er rum til leg.

Jeg drømmer om at vi med alt dette kan skabe en scene for ny kunst og musik i Ebeltoft og på Mols.

Derudover håber jeg på fortsat at kunne danse side om side med venner, bekendte og nye ansigter til overraskende koncerter under åben himmel, at dele måltider, små og store oplevelser og eventyr lige her i Ebeltoft, som jeg holder så meget af.

I sommer summede den fælles samlende magi, mad og musik på højt blus i Det Grænseløse Køkken og Den Lydhøre Have. Det giver sommerfugle i maven at forestille sig hvordan vi sammen kan udvikle Maltfabrikken, fællesskabet og nysgerrigheden på kunst og musik videre herfra.

FAKTA OM AIR 

SVK AIR er Maltfabrikkens kommende artist-in-residency program, der er planlagt som en del af de mange aktiviteter som den ombyggede fabrik skal rumme. SVK AIR består af 4 små bo-enheder med adgang til værkstedsfaciliteter. 

Der vil være 4 residencies ad gangen af 10 ugers varighed. Residenterne vil være en blanding af professionelle kunstnere og professionelle designere. Programmet lægger op til, at lokale initiativtagere, og kulturinstitutioner og virksomheder i regionen kan agere vært og indstille kunstnere og designere til et ophold på fabrikken