ET STED FOR ALLE

Af Karen Wellendorf, serviceøkonom og iværksætter

maltfabrikken nymalt den ny maltfabrik ebeltoft

Jeg er født og opvokset i Ebeltoft og var omkring 8 år gammel, da Maltfabrikken slukkede maltkøllerne for sidste gang. Jeg kan ikke huske fabrikken var åben, men jeg kan huske de tårnhøje siloer. Da jeg var 19, havde jeg som de fleste andre unge mennesker i byen, været inde og udforske de gamle bygninger. På helt lovlig vis selvfølgelig. 

I 2015 startede jeg på serviceøkonomuddannelsen og skulle i sommer finde en praktikplads. Maltfabrikken var perfekt – anderledes og under udvikling. Inden jeg startede i min praktik, havde jeg egentlig ikke et begreb om, hvor omfattende og oprigtigt nytænkende projektet var. Jeg havde nok heller ikke forstået konceptet helt. Men jeg blev solgt med det samme. Alle de forskellige funktioner og muligheder Maltfabrikken kommer til at rumme, kan løfte byen og være med til at skabe en større tiltrækningskraft igennem hele året. Der, hvor det sker i centrum af byen med bibliotek, lokalarkiv, kulturhus, bryghus, offentlige værksteder, madværksteder, kontormiljø og menneskefællesskaber i samme hus. Et sted med plads til alle. Men vi gør det ikke alene. Vi løfter sammen.  

I løbet af sensommeren og efteråret har flere tusinde mennesker besøgt stedet til de mange arrangementer, fx til Street Food Festivalen, koncerten med DR Big Band, fællesspisningerne i Det Grænseløse Køkken og til offentliggørelsen af arkitektkonkurrencen. Det er fantastisk at mærke den kæmpe opbakning og støtte fra områdets beboere og lokale virksomheder. Tak til alle jer – for et fantastisk år på Maltfabrikken - og på gensyn i det nye!