06.05.2015 // Kristian Krog

TOM BUTIK FORVANDLES TIL KREATIVT MILJØ

Fredag den 15. Maj kl. 18.00 åbnes dørene for områdets nye mødested for de kreative erhverv. Rammerne er en tom butik i Adelgade, der ligger placeret ved portene til Maltfabrikken. Og placeringen er naturligvis ikke tilfældig hvis man spørger lederen af Den ny Maltfabrik:

”Vi kan næsten ikke vente med at starte ombygningen af byens gamle fine Maltfabrik, så hvorfor ikke øve os på det der kommer? Samtidig kan vi se at de kreative designere, arkitekter, grafikere, webfolk, forfattere og andre projektudviklere tiltrækkes af Ny Malt. Der er som om de rustikke bygninger tiltrækker det kreative miljø.” fortæller Kristian Krog.

Stedet i Adelgade bliver en blanding af en platform for det kreative miljø og netværk i området samt et slags ’mens vi venter projekt’ for den klynge af mikrovirksomheder der i fremtiden er tænkt ind i Den ny Maltfabrik. 

Projektet udvikles i samarbejde med den regionale erhvervssatsning for de kreative brancher More Creative og eksisterer i tæt samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Med inspiration fra bydelen Camden i London

Idéen til det kreative miljø der får navnet Überwerke kom egentlig på en studietur i London, hvor handelslivet åbnede Pop-Up Shops og kreative workspaces i tomme bygninger for at undgå butiksdød, kriminalitet og generel nedgang handels og erhvervsliv – og det virkede!!!

Her formående man at vende en stagnerende bydel med en meget lidt besøgt hovedgade/butiksstrøg til et mere kreativt og levende sted.

Og hvad så med Den ny Maltfabrik?

Det spørgsmål er på manges læber, for imens det kan se stillestående ud fra Strandvejen eller gården, så er der travlhed i organisationen.

Projektet Den ny Maltfabrik er Syddjurs Kommunes pt. højest prioriterede kultur- og erhvervsprojekt, og er et af kerneprojekterne i RETHINK Aarhus 2017.

Finansieringen af genanvendelse af det bevaringsværdige fabriksmiljø tegnes for størstedelen af danske fonde, men lokale bidragsydere i form af enkeltpersoner og virksomheder også er en væsentlig del. Endelig er der den kommunale finansiering i form af etableringen af fremtidens bibliotek og museum i tilknytning til Maltfabrik-projektet. Forventningen er at der skabes et fyrtårn for det gode liv, for oplevelser og for kreative erhverv i Ebeltoft, med udblik til verden. I fjor blev Den ny Maltfabrik optaget som eneste danske medlem af den prestigefyldte organisation Trans Europe Halles, der tæller 56 gentænkte fabrikker i det meste af Europa. Henover vinteren ansatte Fonden Den ny Maltfabrik og Syddjurs Kommune Ramböll som bygherrerådgiver. Det er planen at Den ny Maltfabrik skal åbne helt eller delvis i 2017.

Åbning af Überwerke …

Men i denne omgang gælder det ‘mens vi venter projektet’ Überwerke.

Projektleder Vibeke Wang fra Den ny Maltfabrik og leder Kristian Krog håber på at se en masse interesserede mennesker til åbningen, hvor der vil være musik fra rustikke LP’er og bobler i glassene.

Tidspunkt: Fredag den 15. Maj kl. 18.00 – 21.00

Sted: Überwerke CREATIVE LAB, Adelgade 60, 8400 Ebeltoft