20.02.2015 // Kristian Krog

EUROPÆISK FORSTÆRKNING TIL DEN NY MALTFABRIK

Strategisk kulturkonsulent Georg Justus Schwarz understøtter projektleder i foråret

I foråret bliver et nyt ansigt en del af dagligdagen på Den ny Maltfabrik i Ebeltoft. 

Georg Justus Schwarz fra München er blevet en del af sekretariatet for at understøtte de europæiske visioner for udviklingen af det nye kulturcentrum i Ebeltoft. 

En af hovedopgaverne for den nye kapacitet vil være at undersøge og optimere et europæisk perspektiv på de aktuelle projekter og til den strategiske planlægning.

Georg er tysker og fra München. Han har en 3 måneders orlov fra sin nuværende arbejdsgiver. 

Han er konsulent inden for Corporate Responsibility og ekspert i European Cultural Affairs. Han vil anvende denne ekspertise til at fremskynde de aktuelle projekter i Den ny Maltfabrik.

Sammen med projektleder Kristian Krog fra Den ny Maltfabrik skal Georg koordinere samarbejdet med Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad 2017, administrere og planlægge nye initiativer sammen med andre kulturelle og kreative institutioner inden for region Midtjylland. 

Han er naturligvis også involveret i den kommende afgørende fase ift. at omdanne Den ny Maltfabrik til det nye kreative hjerte i Ebeltoft og Syddjurs Kommune. 

”Vi har længe haft visioner der rækker ud over vore nærområde” fortæller leder af Den ny Maltfabrik Kristian Krog. 

”Optagelsen i organisationen i Trans Europe Halles er et godt eksempel, men med Georg får vi et pust ude fra den store verden, der er godt for udsynet. Selv om man kan se langt fra toppen af Maltfabrikkens maltkølle, er der en kulturverden på den anden side af Mols Bjerge som vi ønsker skal komme hertil”.

Spørger man Georg bliver Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 en vigtige samarbejdspartner for at realisere drømmen om Den ny Maltfabrik. 

Mange interessante samarbejdende og nye interdisciplinære projekter vil vise det internationale publikum den kreative og innovative kulturbredde og kulturdybde der eksisterer i Region Midtjylland.

„Man kan lære meget af at sammenligne og evaluere europæiske samarbejder. Jeg er overbevist om at projektet i Ebeltoft bliver en succes, på grund af de store fremtidsvisioner og det store forarbejde i fremtiden vil involverer alle relevante partnere – her er det vigtigt at tænke stort fra begyndelsen. Det er en stor fordel for Den ny Maltfabrik og en meget positiv faktor, som vil komme til udtryk i fremtiden,“ analysere han. 

Men den nye medarbejder på Den ny Maltfabrik vurderer også allerede nu strategien efter 2017:

„Den ny Maltfabrik vil have i fremtiden få et substantiel indflydelse på kreative og kunstneriske ideer i Ebeltoft og dermed Syddjurs Kommune, især hvis de rigtige afgørelser bliver truffet nu. Forudsætningerne er til stede. Der er mange stærke fordele som fx lokalsamfundets interesse og engagement. Jeg er spaendt på at følge hvert eneste skridt i realiseringen af Den ny Maltfabrik“, siger Georg.

Georg har arbejdet for Marseille-Provence som Europæisk Kulturhovedstad i 2013, Goethe Instituttet i Rom, de kulturelle afdelinger af den italienske og den tyske ambassade i Paris og for Allianz Kulturfonden i München. 

Med denne baggrund har han haft ansvar for mange Europæiske kulturelle programmer og projekter.