02.05.2014 // Kristian Krog

UNG KRAFT I NY MALT

- MALTFABRIKKENS FØRSTE HUS ER KLAR TIL INDVIELSE …
 
Det stod ikke lige i kortene at fonden Den ny Maltfabrik skulle lave sin første investering i et ungekulturhus, men sådan er det blevet.
På lørdag åbner dørerne til Rampen, som er et alternativt ungemiljø skabt i de rå betonbygninger mellem Maltfabrikken og Ebeltoft Vig.
 
‘Jeg synes det er fantastisk at miljøet omkring Maltfabrikken og de tanker vi har om fremtidens mødested i Ebeltoft appelerer til alle aldersgrupper’ udtaler bestyrelsesformand for fonden Anders Byriel.
‘Vores projekt om at genskabe Maltfabrikken til kultur og kreativt erhverv nyder både stor interesse fra institutioner rundt om i verden og med Rampen viser vi et lokalt engagement med særligt fokus på de unge.
Vi drømmer om at forpladsen mod kysten og betonbygningerne omkring bliver et levende kulturmiljø, hvor børnefamilier, turister og lokale kan nyde livet og få sig nogle gode oplevelser’.

Hvordan blev ungeprojektet en del af Maltfabrikkens idé ???

De fleste kender historien om folkene bag Den ny Maltfabrik, der med hjælp fra lokale personer, virksomheder og fonde købte Maltfabrikken i sommeren 2013, og nu ser frem mod at realisere et stort kultur- og erhvervsprojekt.

Det er en rigtig eventyrhistorie, hvor der mod alle odds lykkes at komme i mål og vinde over store udfordringer.

Og pludselig midt i det hele stod der en flok initiativrige unge, der drømte om at blive en del af projektet omkring Maltfabrikken.

Fondens bestyrelse havde først besluttet at vente med investeringer i betonbygningen og forpladsen til ca. år 2016, men de unges henvendelse har gjort så stort indtryk på bestyrelsesmedlemmerne, at det er besluttet at investere omkring 1 million kroner for at skabe en ramme der kan virkeliggøre de unges drømme.

‘Vi har renoveret Rampen i en æstetik og i et formsprog der passer til det fabriksmiljø som ligger omkring Maltfabrikken. Det er blevet råt og cool, med masser af beton, graffiti og detaljer som viser tilbage på dengang fabrikken var i produktion’ fortæller projektleder Kristian Krog, der har haft den daglige kontakt med håndværkere og de unge frivillige. ‘Jeg er imponeret over hvor stor velvilje vi har mødt fra håndværkerne, der grundet store udfordringer har måttet give ydelser uden beregninger for at nå i mål – dem skylder vi en stor tak’.

Finansieringen på omkring 1 million kroner er skabt primært fra fonden Den ny Maltfabriks egenkapital, men store donationer fra personer, fonde og virksomheder har hjulpet godt til.