O D E N   T I L   K L O D E N

 

KAI OKE

Kai Oke er et kunstnerkollektiv bestående af 2 lydkunstnere/komponister, Sofie Birch og Astrid Fabrin og 1 animator, Pernille Kjær, der i sammen skaber transcenderende installationsværker gennem animationer og lydkunst. Gruppens formål er, at viderebringe primal kærlighed gennem et ufortænkt og umiddelbart udtryk. Kai Oke hylder både harmoni og kaos gennem rituel og iinddragende kunst i anderledes formater.

 

OM VÆRKET

Gennem et simpelt og ydmygt, men også intenst kunstværk, skabes en direkte, ufiltreret vej ind til det, som livet på jorden handler om; tilblivelse og forgængelighed, mørke og lys, gentagelser og forandringsprocesser. Disse tilstande og stilstande formidles på nådesløs og kærlig vis, når beskueren træder ind i et underfundigt rum af lysende animationer og levende lydkunst.
Rummet er fuldstændig mørklagt og 6 kvadratiske kasser lyser op. Man bevæger sig ind i en sort ursuppe af omsluttende lyd og lysende hvide figurer. De grå-hvide figurer danser på kassernes sider og kasserne spiller hver sin foranderlige lyd, som giver et indtryk af, at de væsenerne kommunikerer med hinanden på dyriske sprog fra en anden verden. Fra bestemte vinkler går kasserne i ét med det mørke rum, og man kan få fornemmelsen af, at at de lysende væsener svæver frit i luften.

Musikken og lydene er skæve og drømmende, men samtidig såre enkle og barnagtigt ærlige. Lyden bevæger sig fra at være tung og slæbende til at være knasende let og legende. På den måde akkompagnerer lyd og musik den visuelle oplevelse og gør, at de lysende væseners temperament løbende opfattes forskelligt alt afhængigt af musikkens udtryk.

 

ÅBNINGSKONCERT

Kai Oke spiller i forbindelse med kunstinstallationen som regel en improviseret koncert, hvor både lyd og animationer afvikles samtidigt af de tre kunstnere. Musikere og animator er placeret i en stor kasse som står midt i ruminstallationen, således at koncerten spiller sammen med ruminstallationen og fungerer som en udvidelse af denne. Musikken er eksperimenterende og abstrakt og kan være både smuk og kradsbørstig, men aldrig så støjende, at den er utilgængelig.
Musikken kan associeres med genre som musique concrete, new age, ambient, fusionsjazz og trommeløs deep house. Flydende og rolige passager med bl.a. klangskåle og flerstemmigt kor, vil momentvist hensætte lytteren i en meditativ trance-tilstand.
Animationerne er enkle, repetitive, dragende og hypnotiserende. De lysende grå-hvide væsener bevæger sig roligt og konsekvent i mørket. De svulmer op, skrumper ind, drejer rundt, stiger, falder og tegner sig selv op, og synes at have deres helt eget foranderlige liv i samspil med musikken/lyden.

 

OM KUNSTNERNE

Astrid Fabrin har en BA i lyddesign fra Sonic College, og en KA i filmkomposition fra Esbjerg Musikkonservatorium. Astrid har komponeret musik til danske kortfilm, og arbejder for tiden freelance.

www.astridfabrin.com/

Sofie Birch har en BA i lyddesign fra Sonic College, og arbejder freelance med Pomfrit Sound Wørks. Sofie arbejder og udgiver desuden musik med soloprojektet Birch.

www.birchis.com

Pernille Kjaer har en BA fra The Animation Workshop og har en plads på Open Workshop hvor hun arbejder på egne film. Hun har bl.a. gennem sit residency udgivet en bog og forskellige plakater.

http://pernillekjaer.tumblr.com/

 


 

DATOER OG PRAKTISK INFO


Åbning og koncert: 18.7 kl. 16:00

Installationen er åben fra d. 18.7 -22.8 og kan opleves i tidsrummet 10-20 tirsdage, torsdage og lørdage. 

Entre: gratis - for både koncert og kunstværk

Sted: Fra Maltgården går du op på Maltlagerets 1. etage. Adelgade 39, 8400 Ebeltoft. 

Kontakt: kaiokeart@gmail.com