RAMPEN - ET ALTERNATIVT UNGEKULTURMILJØ I FABRIKKEN

På Maltfabrikken har vi en særlig kærlighed til de unge. For det stod oprindeligt ikke i kortene, at der skulle være en scene for ung kultur i den gamle fabriksbygning, men en gruppe initiativrige unge fra området havde en god ide og masser af gåpåmod til at skabe en alternativ platform for ungekultur. 

Det gjorde de - sammen med Syddjurs Ungdomsskole - og det hedder Rampen! 

Rampen finder du på pladsen foran Maltfabrikken ned mod vandet. Det er de unges sted - et levende og alternativt samlingssted og kulturhus for unge - og stedet rummer en særlig sjæl, ejerskab og selvstændighed.

Siden 2013 har de unge selv drevet Rampen med støtte fra Syddjurs Ungdomsskole. De afholder events, intimkoncerter, standupshows, madaftener og yoga classes. De mødes, hænger ud og skaber. De tiltrækker de største danske navne til deres musikfestivaler, samler ind til afsfaltaktier, laver skateramper og afholder politiske cafeaftener. Rampen emmer af virkelyst og uanede muligheder, og vi er taknemmelige for det liv og den energi, de har med, og som breder sig ud i Maltfabrikken og Ebeltoft. 

Følg med i deres arrangementer, opfindsomhed og skæve events på deres facebook side


 

"Kreativiteten og entrepreneurskabet bliver levet ud i alle aspekter i det alternative ungemiljø på Maltfabrikken. Vi arbejder konstant med læring, både uformelt og formelt. Fx. leverer ungeaktørerne oplæg og undervisning til bl.a. elever på folkeskolerne i Syddjurs Kommune, og under den brede vifte af vores mange events lærer de unge om projektledelse, afvikling, mål- og økonomistyring. Og Rampen er ikke kun for de unge i Ebeltoft! Vi  arbejder på tværs af hele kommunen, og fx vores festival Blue Ocean skaber vi sammen med ungdomsmiljøerne Værelze 313 fra Syddjurs Egnsteater, Demo-råret og Cafe Campus. 
Har unge lyst til at være en del af Rampens fællesskab og få udlevet drømmen om at være med til at skabe arrangementer, events og relationer på tværs af Syddjurs, er Rampen stedet, hvor det kan ske. Dørene er altid åbne for nye venner, og alle er velkommen, når de er fyldt 16 år."

Thomas Stenumgaard Lind, koordinator Syddjurs Ungdomsskole